a casa Valoracions Potències nuclears del món per al 2020, llista de països amb armes nuclears

Potències nuclears del món per al 2020, llista de països amb armes nuclears

La llista de potències nuclears del món per al 2020 té deu estats principals. La informació sobre quins països tenen potencial nuclear i en quines unitats s’expressa quantitativament es basa en dades de l’Institut Internacional d’Investigació per la Pau d’Estocolm i Business Insider.

Països d’armes nuclears, potències nuclears mundials 2020 Nou països, que posseeixen oficialment armes de destrucció massiva, formen l'anomenat "Club Nuclear".

10.Iran

Iran

Nombre de caps nuclears: No hi ha dades.
Primera prova: No hi ha dades.
Darrera prova: No hi ha dades.

Fins ara, oficialment se sap quins països tenen armes nuclears. I l'Iran no es troba entre ells. Tot i això, no va deixar de treballar en un programa nuclear i hi ha constants rumors que aquest país té les seves pròpies armes nuclears. Les autoritats iranianes declaren que poden construir-lo fàcilment per si mateixes, però per raons ideològiques només es limiten a l'ús d'urani amb finalitats pacífiques.

Fins ara, l’ús de l’àtom per part de l’Iran es troba sota el control de l’AIEA com a conseqüència de l’acord de 2015, però l’statu quo aviat pot patir canvis.

El 6 de gener de 2020, Iran va retirar les darreres restriccions de l'acord nuclear amb l'objectiu de crear armes nuclears per a una possible vaga contra els Estats Units.

9. RPDC

RPDCNombre de caps nuclears: 10-60
Primera prova: 2006 any
Darrera prova: Octubre de 2018

Corea del Nord s’inclou a la llista de països amb armes nuclears el 2020, per horror del món occidental. El flirteig amb l’àtom a Corea del Nord va començar a mitjan segle passat, quan Kim Il Sung, espantat pels plans dels Estats Units de bombardejar Pyongyang, es va dirigir a la URSS i a la Xina per demanar ajuda. El desenvolupament de les armes nuclears va començar als anys setanta, es va aturar amb la millora de la situació política dels anys noranta i, naturalment, va continuar a mesura que es deteriorava. Des del 2004 s’han dut a terme proves nuclears a la "poderosa potència pròspera". Per descomptat, com assegura l'exèrcit coreà, amb finalitats purament inofensives, amb l'objectiu d'explorar l'espai.

El fet que es desconeixi el nombre exacte de caps nuclears de la RPDC també s’afegeix a la tensió. Segons algunes dades, el seu nombre no supera els 20, segons d’altres, arriba a les 60 unitats.

8. Israel

IsraelNombre de caps nuclears: 80
Primera prova: 1979 any
Darrera prova: 1979 any

Israel mai no ha dit que posseeixi armes nuclears ni tampoc va afirmar el contrari. El pic de la situació ve donat pel fet que Israel es va negar a signar el "Tractat sobre la no proliferació d'armes nuclears". Juntament amb això, la "terra promesa" està vigilant sobre la pau i poc àtom dels seus veïns i, si cal, no dubta a bombardejar els centres nuclears d'altres països, com va ser el cas de l'Iraq el 1981. Segons els rumors, Israel té totes les oportunitats per crear una bomba nuclear des del 1979, quan es va registrar una llum intermitent sospitosament similar a les explosions nuclears a l'Atlàntic sud. Se suposa que Israel, o Sud-àfrica, o tots dos estats junts són els responsables d'aquesta prova.

7. Índia

ÍndiaNombre de caps nuclears: 120-130
Primera prova: 1974 any
Darrera prova: 1998 any

Tot i la càrrega nuclear detonada amb èxit el 1974, l'Índia es va reconèixer oficialment a si mateixa com a energia nuclear només a finals del segle passat. No obstant això, després d'haver detonat tres dispositius nuclears el maig de 1998, dos dies després, l'Índia va anunciar la seva negativa a realitzar proves posteriors.

6. Pakistan

PakistanNombre de caps nuclears: 130-140
Primera prova: 1998 any
Darrera prova: 1998 any

No és d’estranyar que l’Índia i el Pakistan, que posseeixen una frontera comuna i es trobin en un estat de poc amistat permanent, s’esforcen per avançar i superar els seus veïns, inclòs el camp nuclear. Després de l'explosió índia de 1974, el desenvolupament propi d'Islamabad va ser només qüestió de temps. Com va dir l'aleshores primer ministre del Pakistan: "Si l'Índia construeix les seves armes nuclears, farem les nostres, fins i tot si hem de menjar herba". I ho van fer, encara que amb un retard de vint anys.

Després que l'Índia realitzés proves el 1998, el Pakistan va realitzar ràpidament les seves pròpies, detonant diverses bombes nuclears al lloc de la prova de Chagai.

5. Regne Unit

Regne UnitNombre de caps nuclears: 215
Primera prova: 1952 g.
Darrera prova: 1991 any

Gran Bretanya és l'únic país dels cinc nuclears que no va realitzar proves al seu territori. Els britànics van preferir fer totes les explosions nuclears a Austràlia i el Pacífic, però des del 1991 es va decidir aturar-les. És cert que el 2015, David Cameron va encendre el foc, admetent que Anglaterra, si cal, està preparada per llançar un parell de bombes. Però no va dir qui exactament.

4. Xina

XinaNombre de caps nuclears: 270
Primera prova: 1964 g.
Darrera prova: 1996 any

La Xina és l'únic país que s'ha compromès a no llançar (o amenaçar de llançar) atacs nuclears contra estats no nuclears. I a principis del 2011, la Xina va anunciar que mantindria les seves armes només a un nivell mínim suficient. Tanmateix, des de llavors, la indústria de defensa xinesa ha inventat quatre tipus de míssils balístics nous capaços de portar ogives nuclears. Per tant, la qüestió de l’expressió quantitativa exacta d’aquest “nivell mínim” continua oberta.

3. França

FrançaNombre de caps nuclears: 300
Primera prova: 1960 g
Darrera prova: 1995 any

En total, França va dur a terme més de dues-centes proves d’armes nuclears, des de l’explosió a l’aleshores colònia francesa d’Algèria fins als dos atolons de la Polinèsia Francesa.

Curiosament, França s’ha negat constantment a participar en iniciatives de pau d’altres països nuclears. No es va unir a la moratòria de les proves nuclears a finals dels anys 50 del segle passat, no va signar el tractat que prohibia les proves nuclears militars als anys 60 i es va adherir al Tractat de no proliferació només a principis dels 90.

2. EUA

EUANombre de caps nuclears: 6800
Primera prova: 1945 g.
Darrera prova: 1992 any

Un país amb l'exèrcit més poderós del món, és també la primera potència en dur a terme una explosió nuclear i la primera i única fins ara que utilitza armes nuclears en una situació de combat. Des de llavors, els Estats Units han produït 66,5 mil unitats d’armes atòmiques en més de 100 modificacions diferents. La major part de les armes nuclears nord-americanes són míssils balístics submarins. Curiosament, els Estats Units (com Rússia) es van negar a participar en les converses sobre la renúncia completa a les armes nuclears, que van començar a la primavera del 2017.

La doctrina militar dels Estats Units afirma que Amèrica reserva prou armes per garantir tant la seva pròpia seguretat com la dels seus aliats. A més, els Estats Units van prometre no atacar estats no nuclears si compleixen els termes del tractat de no proliferació.

1. Rússia

Rússia és la potència més nuclearNombre de caps nuclears: 7000
Primera prova: 1949 g.
Darrera prova: Any 1990

Part de les armes nuclears va ser heretada per Rússia després de la fi de l'existència de l'URSS: les ogives nuclears existents van ser retirades de les bases militars de les antigues repúbliques soviètiques.Segons l'exèrcit rus, poden decidir utilitzar armes nuclears en resposta a accions similars. O en el cas d’atacs amb armes convencionals, com a resultat dels quals es veurà amenaçada la mateixa existència de Rússia.

Hi haurà una guerra nuclear entre la RPDC i els Estats Units

Guerra nuclear entre la RPDC i els EUA

Si a finals del segle passat les tenses relacions entre l’Índia i el Pakistan van servir com la principal font de temors d’una guerra nuclear, la principal història de terror d’aquest segle és l’enfrontament nuclear entre la RPDC i els Estats Units. Amenaçar Corea del Nord amb atacs nuclears ha estat una bona tradició dels Estats Units des de 1953, però amb l’aparició de les seves pròpies bombes atòmiques, la situació ha assolit un nou nivell. Les relacions entre Pyongyang i Washington són tenses fins al límit. Hi haurà una guerra nuclear entre la RPDC i els Estats Units? Potser serà si Trump decideix que cal aturar els nord-coreans abans de poder crear míssils intercontinentals que garanteixin arribar a la costa oest de la fortalesa de la democràcia del món.

Els Estats Units mantenen armes nuclears a prop de les fronteres de la RPDC des del 1957. I el diplomàtic coreà diu que ara els Estats Units continentals sencers es troben a l'abast de les armes nuclears de Corea del Nord.

Què passarà amb Rússia si esclata una guerra entre la RPDC i els Estats Units? No hi ha cap article militar al tractat signat entre Rússia i la RPDC. Això significa que quan comenci la guerra, Rússia pot mantenir-se neutral, és clar, condemnant decididament les accions de l'agressor. En el pitjor escenari del nostre país, Vladivostok es pot cobrir amb conseqüències radioactives de les instal·lacions destruïdes de la RPDC.

Deixa un comentari

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom

itop-ca.polrestrojakpus.com

Tècniques

Esport

Naturalesa