a casa Preferits 15 pel·lícules de terror més terrorífiques del món

15 pel·lícules de terror més terrorífiques del món

Triar una pintura mística que us pugui donar la pell de gallina no és una tasca fàcil. No obstant això, el món sí pel·lícules de terror més terrorífiques, una llista dels que val la pena veure per fer-li pessigolles als nervis.

Aquests s’inclouen a la nostra exitosa desfilada de les millors pel·lícules de terror del segle XXI, basada en el projecte Science of Fear de la companyia britànica BroadbandChoices.

Escala de por de la pel·lícula de terror
Escala de por de la pel·lícula de terror

Com va ser l’experiment

  1. Els cinquanta adults de l'estudi van passar un total de 100 hores veient diverses pel·lícules de terror.
  2. En total, van veure 35 pel·lícules de terror més ben valorades a IMDB, Rotten Tomatoes i Reddit.
  3. Durant aquest temps, els investigadors van controlar la freqüència cardíaca dels subjectes. Així, va quedar clar a quina pel·lícula va reaccionar més el públic.
  4. Tot i que el mètode que BroadbandChoices utilitza per compilar una llista de les pel·lícules més espantoses de tots els temps no és de cap manera fiable, proporciona una visió de l’efecte que pot tenir una pel·lícula de terror en les persones.

Així són les deu millors pel·lícules de terror que fan que els espectadors sentin el seu pols.

15. La matança de la motoserra de Texas (1974)

La matança de la motoserra de Texas (2003)

KinoSearch: 6,6 de cada 10
IMDb: 6,2 de cada 10
Gènere: horrors
País: EUA
Productor: Tobe Hooper
Música: Wayne Bell, Tobe Hooper
Durada: 83 minuts

Cinc joves estan atrapats al camp de Texas, caient a les urpes d’un monstruós clan de caníbals.

Durant el rodatge, l'actriu Marilyn Burns, que va interpretar el paper de Sally, va ser molt ferida per una branca d'arbre quan va fugir de Leatherface. Així doncs, a l’escena de la persecució la sang de la roba és real.

14. Halloween (1978)

Halloween (1978)

KinoSearch: 7,1 de cada 10
IMDb: 7,8 de 10
Gènere: terror, thriller
País: EUA
Productor: Marcus Nispel
Música: Steve Jablonski
Durada: 98 minuts

Halloween és a la volta de la cantonada i, si esteu buscant la pel·lícula perfecta per a quallar la sang per veure la nit de Tots Sants, això és tot.

La història de l’enfrontament entre adolescents nord-americans i un maniàtic amb una màscara a la cara s’ha tornat tan popular que s’ha envaït de seqüeles, imitacions i fins i tot paròdies. Podries manejar Michael Myers?

13. Un malson a Elm Street (1984)

Un malson a Elm Street (1984)

KinoSearch: 7,6 de cada 10
IMDb: 7,5 de cada 10
Gènere: horrors
País: EUA
Productor: Wes Craven
Música: Charles Burnsteen
Durada: 92 minuts

L'autèntica estrella del gènere de pel·lícules de terror ha fet que els cors de la gent bategin sovint, sovint durant dècades. Per a aquells que van participar a l’experiment BroadbandChoices, quan van veure "Un malson a Elm Street", la freqüència cardíaca va augmentar fins a 78 batecs per minut i, de vegades, fins a 104.

Fins i tot tenint en compte la considerable edat de la imatge, continua sent interessant veure Freddy Krueger, que turmenta les seves víctimes dormint. Aquest terror juvenil es va convertir en l’avantpassat de tota una sèrie de pel·lícules i una sèrie de televisió, units pel malvat principal: un maníac desfigurat amb els dits d’afaitar.

L’any passat es va saber que els drets de la franquícia es van tornar a transferir als hereus del difunt Wes Craven. Ara busquen l’oportunitat de reviure la història sobre Freddy Krueger.

12. Lloc tranquil (2018)

Quiet Place (2018)

KinoSearch: 6,7 de cada 10
IMDb: 7,50 sobre 10
Gènere: terror, fantasia, drama
País: EUA
Productor: John Krasinski
Música: Marco Beltrami
Durada: 90 minuts

Una ciència ficció rara entre les millors pel·lícules de terror. A l’epicentre del que passa, hi ha una família que intenta sobreviure en un territori completament ocupat per monstres alienígenes.

Els monstres reaccionen al mínim so, de manera que la clau de la supervivència és callar. Tot i això, el personatge principal està embarassada i la casa amb un bebè no serà el lloc més tranquil.

11. La campana (2002)

La campana (2002)

KinoSearch: 7,3 de cada 10
IMDb: 7,1 de cada 10
Gènere: terror, detectiu, thriller
País: EUA, Japó
Productor: Gor Verbinski
Música: Hans Zimmer
Durada: 115 minuts

Probablement la pel·lícula de terror més captivadora de la història, la seva popularitat queda demostrada per les nombroses seqüeles, precueles i remakes que s’han filmat.

La trama gira al voltant d’una misteriosa cinta de vídeo, després de la qual cosa segueix una trucada telefònica i una veu us diu que només us queden 7 dies per viure.

Una setmana després, tothom que va veure la cinta mor inevitablement, però Rachel no vol aguantar la mort i decideix resoldre l’enigma del vídeo. Aquesta pel·lícula de terror té prohibida la projecció en alguns països del món.

10. Visita (2015)

Visit (2015)

KinoSearch: 6,1 de cada 10
IMDb: 6,2 de cada 10
Gènere: terror, detectiu, thriller
País: EUA
Productor: M. Night Shyamalan
Música: diverses composicions
Durada: 94 minuts

Què podria ser més agradable i innocent que la visita dels néts als seus avis amorosos? Bé, el director M. Night Shyamalan us mostrarà una imatge diferent de l’amor afinat.

Rodada en el gènere cinematogràfic trobat, la pel·lícula narra la història d’un germà i una germana –Tyler i Becky– que estan realitzant un vídeo sobre la seva família.

La seva mare envia Tyler i Becca als seus avis, als quals els fills no havien vist mai. Les persones grans són amables i acollidores. Simplement es comporten una mica estrany i prohibeixen als seus néts sortir de la seva habitació després de les 21.30 ...

9. Descendència (2005)

Descendència (2005)

KinoSearch: 6,8 de cada 10
IMDb: 7,2 de 10
Gènere: terror, aventura, thriller
País: Regne Unit
Productor: Neil Marshall
Música: David Julian
Durada: 99 minuts

La fascinant tasca d’explorar una misteriosa gruta es converteix ràpidament en un malson quan una caiguda de roca va tapiar la sortida cap al cim.

I ara, una companyia de sis valentes amigues es veu obligada a obrir-se camí en els laberints de pedra foscos, estrets, humits i freds que porten a ningú sap on. Però en aquest viatge van acompanyats de criatures agressives i carnívores.

8. Babaduk (2014)

Babadook (2014)

KinoSearch: 5,6 de cada 10
IMDb: 6,8 de cada 10
Gènere: terror, thriller, drama
País: Austràlia, Canadà
Productor: Jennifer Kent
Música: Jed Kurzel
Durada: 93 minuts

Molts nens tenen por dels monstres de ficció. Però Samuel, de set anys, era una excepció a la regla, per a ell els monstres es convertien en una obsessió. I després de llegir el llibre sobre l’esgarrifós Babaduk, les seves pors es van fer realitat.

I com més ell i la seva mare Amelia resisteixen la força que s’ha instal·lat a casa seva, més perillosa es torna.

L'acció, que té lloc en una casa fosca i aterridora, l'aparent inestabilitat mental del noi (interpretat per Noah Wiseman) i l'estat deprimit de la seva mare (Essie Davis) són accents que permeten als espectadors submergir-se més en l'atmosfera de desesperança, bogeria i por que regna a Babadook. ".

7. The Conjuring 2 (2016)

The Conjuring 2 (2016)

KinoSearch: 7 de cada 10
IMDb: 7,3 de cada 10
Gènere: terror, thriller, drama
País: Canadà, EUA, Regne Unit
Productor: James Wang
Música: Joseph Bichara
Durada: 133 minuts

La franquícia Conjuring figura entre les pitjors pel·lícules de la història del cinema. Per descomptat, "terrible" en el bon sentit de la paraula, perquè fa exactament el que pretenien els creadors: espanta el públic a l'infern.

Els investigadors del paranormal, els cònjuges Ed i Lorraine Warren tornen a sortir a lluitar contra el mal de l'altre món. Aquesta vegada el seu camí es troba a les boires d’Anglaterra, als suburbis de Londres, on un poltergeist aterroritza una família de 4 fills i una mare soltera.

És curiós que la primera pel·lícula "The Conjuring" es va filmar originalment amb l'esperança de rebre una classificació PG-13 (tot i que va rebre una classificació R més antiga - les persones menors de 17 anys sense pares no tenen permís per a la sessió), però la segona part estava prevista originalment per obtenir una classificació R. i la va rebre al final.

6. It (2014)

It (2014)

KinoSearch: 6,2 de cada 10
IMDb: 6,8 de cada 10
Gènere: terror, thriller, detectiu
País: EUA
Productor: David Robert Mitchell
Música: Rich Vreeland
Durada: 100 minuts

Paranoia i fugida del perill que queda entre bastidors: així es pot resumir aquesta pel·lícula.

"No" espantarà l'espectador a estremir-se amb un esgarrifós pallasso alienígen, el seu personatge principal és una noia que d'una sola tirada va passar d'un despreocupat creixement a una crisi nerviosa. Lentament, però segurament, li segueix una cosa inexorable i l'única possibilitat de salvar-se és transferir la criatura a una altra persona.

5. Activitat paranormal (2007)

Activitat paranormal (2007)KinoSearch: 6,5 de cada 10
IMDb: 6,3 de cada 10
Gènere: terror, thriller, detectiu
País: EUA
Productor: Oren Peli
Música: diverses composicions
Durada: 86 minuts

Quan es veia aquest terror, la freqüència cardíaca dels participants a la prova BroadbandChoices va augmentar a 82 pulsacions per minut, i va arribar al màxim: a 127.

Sí, "Activitat paranormal" pot espantar. No en va, aquesta pel·lícula es va convertir en la més rendible de la història de la cinematografia, ja que va pagar gairebé 13 mil vegades (el pressupost per al rodatge és de 15.000 dòlars, la taquilla mundial: 193.355.800 dòlars).

La pel·lícula es va rodar en el gènere del rodatge amateur i és un representant del subgènere thriller psicològic. Per tant, no espereu d’ell fonts de sang i criatures infernals que s’arrosseguen de totes les esquerdes. "Activitat paranormal" mostra que el pitjor no és el que es pot veure. Això és el que no podeu veure.

4. Reencarnació (2018)

Reencarnació (2018)KinoSearch: 6,4 de 10
IMDb: 7,3 de cada 10
Gènere: terror, thriller, detectiu
País: EUA
Productor: Ari Astaire
Música: Ari Astaire
Durada: 127 minuts

"La família és el més important", argumentava Dominic Toretto, l'heroi de les pel·lícules Fast and Furious. Em pregunto què diria el valent corredor calb després de veure "La reencarnació", on tot està lligat als llaços familiars. No en va, a l'original, la pel·lícula es diu "Hereditari".

Al centre de la trama hi ha una família formada per pares, dos nens adolescents, un dels quals es troba malament mental, i una vella àvia. Després de la mort d’aquest últim, comencen a produir-se fets a la casa que no es poden explicar des d’un punt de vista lògic.

No tots els espectadors gaudeixen de la narració lenta d’aquesta pel·lícula, però si esteu preparats perquè la pel·lícula “trigui molt, però condueixi ràpid”, podreu veure (i augmentar la freqüència cardíaca).

3. The Conjuring (2013)

The Conjuring (2013)

KinoSearch: 7,4 de 10
IMDb: 7,5 de cada 10
Gènere: terror, thriller, detectiu
País: EUA
Productor: James Wang
Música: Joseph Bichara
Durada: 112 minuts

Una pel·lícula de terror sobre dimonis, basada en una història real. Una família que pateix d’un esperit fosc aborda experts de renom mundial en paranormals. Els Warrens s’enfronten al cas més aterridor de la seva pràctica i es veuen obligats a lluitar contra el dimoni.

2. Astral (2010)

Astral (2010)KinoSearch: 6,8 de cada 10
IMDb: 6,8 de cada 10
Gènere: terror, thriller
País: EUA
Productor: James Wang
Música: Joseph Bichara
Durada: 103 minuts

El segon lloc de la classificació "aterridora" va ser la pel·lícula del 2010, dirigida pel mestre de terror James Wan. "Astral" té el salt de freqüència cardíaca més elevat de totes les pel·lícules, mentre el miren, de vegades el cor dels espectadors batega a una velocitat de 133 pulsacions per minut.

Aquesta és una història clàssica sobre una família que es trasllada a una nova casa. Immediatament després del trasllat, a la casa comencen a passar coses estranyes: els objectes comencen a moure’s i se senten sons estranys des de parts llunyanes de la casa. Aviat, el fill de deu anys cau en coma i cau a l’altre món.

1. Sinister (2012)

Sinister és la pel·lícula de terror més aterridora del món

KinoSearch: 6,6 de cada 10
IMDb: 6,8 de cada 10
Gènere: terror, thriller, detectiu
País: EUA, Regne Unit
Productor: Scott Derrickson
Música: Christopher Young
Durada: 110 minuts

La casa on es va produir la recent matança, l’autor de contes policíacs que escriu els seus llibres a partir d’esdeveniments reals, la seva dona i els seus dos fills són els objectes i temes principals, però no els únics, de la pel·lícula de terror més interessant i aterradora amb una alta qualificació.

A causa de la seva atmosfera sense presses i de bombeig gradual, la imatge manté l’espectador sota una pressió psicològica constant.

Tot i que la freqüència cardíaca mitjana en repòs d’una persona és d’uns 65 batecs per minut, segons Broadband Choices, els espectadors que veien Sinister tenien una freqüència cardíaca mitjana de 86 batecs per minut. Aquesta és la més alta de totes les pel·lícules de terror estudiades.

20 COMENTARIS

  1. és més aviat una recopilació per a principiants amb finalitats educatives - per a escolars,
    ni una sola pel·lícula digna d’aquest gènere

Deixa un comentari

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom

itop-ca.polrestrojakpus.com

Tècniques

Esport

Naturalesa