a casa Preferits 10 medicaments per combatre el coronavirus

10 medicaments per combatre el coronavirus

En el context de la pandèmia del coronavirus, les principals empreses farmacèutiques de tot el món ofereixen diversos medicaments antivirals per prevenir, reduir els símptomes de la malaltia i reduir el risc de complicacions.

Us oferim una llista de medicaments que es posicionen com a cura per a Covid-2019.

Tingueu en compte que l’eficàcia d’aquests medicaments contra el nou coronavirus encara no s’ha entès del tot. I tots tenen efectes secundaris. Quan hi ha símptomes característics del coronavirus de Wuhan, haureu de consultar immediatament un metge i discutir amb ell la conveniència de prendre un o altre medicament d’aquesta col·lecció.

Fàrmacs per combatre la infecció per coronavirus

10. Hidroxiclorquina

HidroxiclorquinaDiversos fàrmacs antipalúdics estan obrint els 10 primers fàrmacs per combatre el coronavirus: hidroxiclorquina, cloroquina, mefloquina. Encara no està del tot clar com combaten exactament els medicaments contra el virus, però, tal com s’indica a les recomanacions del Ministeri de Salut sobre la lluita contra el coronavirus, la hidroxicloroquina impedeix d’alguna manera que els virus nocius puguin entrar a la cèl·lula i establir-s’hi còmodament per a la reproducció. Per a una major efectivitat, es pot prescriure conjuntament amb l’antibiòtic azitromicina.

No obstant això, els fàrmacs antipalúdics tenen un gran inconvenient: aquests medicaments són perjudicials per al cor. Per tant, només s’han de prendre sota la supervisió d’un metge i supervisar regularment els indicadors del sistema cardiovascular, per exemple, prenent lectures d’ECG almenys una vegada cada 5 dies.

9. Paracetamol: recomanació de l'OMS

ParacetamolPer si mateix, el paracetamol contra el COVID-19 és inútil, però ajuda perfectament a combatre els símptomes de la malaltia: la temperatura i els processos inflamatoris del cos. L’Organització Mundial de la Salut ha recomanat oficialment que les persones que experimentin els primers símptomes de la infecció per coronavirus prenguin paracetamol.

Això no vol dir que el paracetamol sigui tan bo. L’OMS el va proposar com a alternativa a l’ibuprofè. Segons alguns estudis, l’ús d’ibuprofè per a infeccions respiratòries agudes pot causar efectes secundaris no desitjats i, en definitiva, empitjorar els pacients.

8. Remdesivir

RemdesivirUna nova droga nord-americana, els resultats de la qual són molt prometedors contra el COVID-19, almenys des del punt de vista de l’OMS i el Departament de Salut dels EUA. Aquest últim departament fins i tot el va comprar amb molts mesos d’antelació a l’empresa californiana Gilead Sciences.

Potser la droga apareixerà aviat també a Rússia: a finals de setembre, Gilead Sciences i Pharmstandard van signar un acord sobre una possible associació i subministrament de Vekluri (nom comercial de remdesivir) al nostre país.

El fàrmac es va provar a la Xina, on els pacients que el van prendre es van recuperar, de mitjana, un terç més ràpid que els pacients amb coronavirus normals. És cert que el remdesivir va resultar ser el més eficaç en el tractament de la malaltia de coronavirus de lleu a moderada, però la mortalitat es va mantenir al mateix nivell.

7. Vacunes mRNA-1273 i BNT162

Vacuna MRNA-1273En total, s’estan desenvolupant actualment diverses vacunes de coronavirus basades en ARN missatger. En comparació amb les vacunes tradicionals, que solen estar basades en antígens, les vacunes amb ARNm es poden produir molt més ràpidament.

Funcionen així: aquest mateix ARNm entra al cos, que, si es simplifica molt, estableix una fàbrica per a la producció d’antígens al cos humà i estimula la immunitat contra el coronavirus. És a dir, la vacuna en si no curarà la malaltia, però sí que la pot prevenir.

Fins ara, les vacunes BNT162 de les empreses alemanyes BioNTech i Pfizer i mRNA-1273 de l’American Moderna han entrat al tram de casa. Basant-se en assajos clínics, les vacunes han demostrat ser prou eficaces per prevenir malalties.

Tot i això, les vacunes amb ARNm s’han d’emmagatzemar a temperatures molt baixes, no superiors a -70 °. Les farmàcies convencionals no tenen aquestes capacitats, cosa que deixa l’ús de mRNA-1273 i BNT162 per a centres mèdics (hospitals i laboratoris).

6. Globulina anti-SARS-CoV-2-hiperimmune policlonal (H-IG)

Globulina hiperimmune policlonal anti-SARS-CoV-2 (H-IG)L’autor del desenvolupament és la companyia farmacèutica japonesa Takeda Pharmaceutical. Van decidir prendre un camí no estàndard i utilitzar el plasma sanguini com a cura del coronavirus. Més exactament, les globulines hiperimmunes, que s’obtenen del plasma sanguini de les persones que s’han recuperat del coronavirus.

El medicament va començar a sotmetre's a assajos clínics només al setembre d'aquest any i va ser patrocinat per l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID) dels Estats Units. Ja hem reclutat 500 "conillets d'índies" de diferents països del món, des de Dinamarca fins a l'Argentina. Els resultats de plasma es compararan amb remdesivir i placebo.

5. Interferó alfa recombinant: recomanació del Ministeri de Salut de la Federació Russa

Interferó alfa recombinantEls interferons són molècules especials que produeixen els cossos humans en resposta als virus que entren al cos. Es poden utilitzar sintetitzant-ne d’artificials, que després prenen els malalts. Com es diu, poden facilitar el pas de la malaltia i, fins i tot, servir com una mena de vacuna, evitant el propi desenvolupament de la malaltia.

Entre aquests medicaments, el Ministeri de Salut va considerar eficaç l’ús d’injeccions d’interferó alfa 2b (IFN-a2b). El medicament té efectes immunomoduladors, antiinflamatoris i antivirals.

4. Avigan (Favipiravir)

Avigan (Favipiravir)El medicament va ser creat per la companyia farmacèutica japonesa Fujifilm Holdings específicament per combatre la grip. El fàrmac va tenir molts efectes secundaris (per exemple, va causar trastorns en el desenvolupament del fetus), de manera que no es va informar a la cadena de farmàcies. No obstant això, el govern japonès va preferir guardar alguns medicaments als contenidors en cas que una epidèmia de grip arribés al país.

Ha arribat una epidèmia a la Terra del Sol Naixent, però no la grip. Els metges japonesos van iniciar assajos clínics del medicament, que van acabar fa només un parell de dies, i ara mateix analitzen els resultats. No obstant això, els xinesos, a les mans dels quals va caure la medicina japonesa, confirmen que és força eficaç, però, no contra el virus en si, sinó contra la pneumònia causada per aquest.

3. Coronavir

CoronavirRússia també té el seu propi anàleg del medicament amb el principal ingredient actiu favipiravir. La produeix la mateixa empresa R-Pharm que anteriorment produïa grans quantitats de lopinavir i ritonavir. L’única llàstima és que aquesta combinació va resultar ineficaç contra Covid-2019.

El 17 de setembre d’aquest any, Koronavir es va inscriure al registre de medicaments de la Federació Russa.Basat en els resultats d’un estudi clínic, aquest medicament contra el coronavirus està mostrant resultats francament sorprenents:

  • més de la meitat dels pacients van experimentar una forta millora,
  • pràcticament no hi va haver efectes secundaris, amb l'excepció d'un lleuger augment de l'acidesa d'orina.

Ben aviat, el medicament apareixerà a les farmàcies a un preu “modest” d’11.000 rubles per paquet.

2. Areplivir

AreplivirUn altre clon (és a dir, un genèric és una còpia del medicament original, però produït per una altra empresa) del medicament antigripal japonès, que ja es va esmentar al quart punt del rànquing: el favipiravir. Aquesta vegada el medicament és produït per l’empresa Promomed. A finals de setembre, la droga va arribar a la farmàcia a un preu de 12 mil rubles per paquet i es va esgotar immediatament.

No obstant això, els empleats del Servei Federal Antimonopoli ja han centrat la seva atenció en aquest medicament i han enviat sol·licituds a empreses farmacèutiques per demanar-los que expliquin per què és tan car? A la qual cosa els fabricants van dir que el medicament no s’inclou a la llista de medicaments vitals i essencials, de manera que l’Estat no pot evitar que fixin cap preu per aquest medicament. I és car, perquè és eficaç i “salva vides”.

És cert que les llengües malignes afirmen que el favipiravir és en realitat una pirazinamida lleugerament modificada, un medicament conegut a Rússia, un medicament barat per al tractament de la tuberculosi. Va costar 180 rubles per paquet a les farmàcies. Es rumoreja que la pirazinamida ha desaparegut misteriosament dels prestatges darrerament. És probable que totes les matèries primeres s’utilitzessin per obtenir les últimes drogues per combatre el COVID-19.

1. Avifavir

AvifavirLa llista de versions russes de favipiravir està coronada per la primera empassada del mercat rus: Avifavir de ChemRar i el fons d’inversió directa russa. Ja a principis de maig, el conseller delegat de RDIF va anunciar que el favipiravir es podria convertir en una esperada panacea contra la infecció per coronavirus. I el juny del 2020, van arribar diverses desenes de milers de paquets als hospitals russos, però el medicament encara no ha aparegut a les vendes al detall.

El fàrmac ha demostrat eficàcia, que és tradicional per als medicaments russos contra el coronavirus basats en favipiravir. Més de la meitat dels pacients es van curar en un termini de cinc dies i, després de 10 dies, un 90%. És cert que la mostra era de només 60 persones, però, tal com va argumentar el representant de RDIF, una vegada, el medicament ja havia estat sotmès a assaigs clínics, en què van participar més de 1200 persones.

El Ministeri de Salut de la Federació de Rússia va reaccionar positivament a l'alliberament de medicaments basats en favipiravir al mercat, però molts metges els miren amb escepticisme. Els confon l'abundància d'efectes secundaris de la versió japonesa de la droga, que de sobte va desaparèixer miraculosament de la droga russa.

Com a mínim, les dones embarassades no haurien de prendre aquests medicaments a causa dels seus efectes teratogènics en el fetus, així com en les persones amb insuficiència renal i hepàtica. I les persones sense malalties cròniques, només sota la supervisió d’un metge. També es recomana fer anàlisis de sang i sotmetre's a un examen mèdic després de finalitzar el curs de presa del medicament.

La vacuna contra el coronavirus Sputnik V va entrar en circulació civil: quan s’ha d’esperar una vacuna massiva

Vacuna contra el coronavirus Sputnik V.A principis de setembre de 2020, a Rússia es va iniciar la vacunació contra el coronavirus de la població pertanyent a grups de risc laboral: es tracta de metges, professors, etc.

Tanmateix, fins ara hi ha pocs lots de medicaments i s’espera que les vacunes massives de russos de grups de risc es produeixin a l’octubre-novembre d’aquest any. Com a prioritat, la vacunació implicarà agents de policia, traficants, agents de la seguretat social i altres categories de ciutadans que treballin en estret contacte amb persones.

Simultàniament a la vacunació contra COVID-19, començarà la tercera fase dels assaigs clínics de "Sputnik V". Avaluarà l’eficàcia epidemiològica de la vacuna i es durà a terme d’acord amb els estàndards dels assaigs aleatoris de doble cec.Això significa que ni els metges ni els participants a l'estudi (i hi haurà unes 30-40 mil persones) no sabran qui ha rebut el medicament real i qui ha rebut el "maniquí" - placebo.

Un cop finalitzat l'estudi de registre, s'iniciarà una campanya de vacunació massiva per als residents a Rússia. Segons els experts, aquest serà el final de gener-principis de febrer de 2021.

Al mateix temps, no parlem de la vacunació dels nens, el medicament estarà disponible per a ells després d’investigacions addicionals. A més, la vacuna russa encara no està pensada per a persones majors de 60 anys, almenys fins que finalitzi la tercera etapa del seu estudi.

Sputnik V és un desenvolupament de científics del Gamaleya Center. La vacuna és de dos components, després de la primera injecció cal esperar tres setmanes i administrar-ne la segona. Ja s’ha inclòs a la llista de medicaments, la distribució dels quals està controlada per l’Estat.

Així funciona la vacuna:

Com funciona l’Sputnik V.

  • Gràcies a la introducció de l’Sputnik V, la producció del pic de proteïna COVID-19 començarà a les cèl·lules de la persona vacunada.
  • Els cims (B, C, D a la imatge) són els objectes que puntegen la superfície del coronavirus (a la imatge s’indica amb la lletra A). L’ajuden a unir-se a les cèl·lules sanes.
  • El sistema immunitari vacunat reconeix la proteïna estranya i comença a produir anticossos. Així es forma la immunitat contra el coronavirus.
  • És impossible emmalaltir amb COVID-19 després de rebre una vacuna, ja que només conté un fragment que s’encarrega de crear proteïnes màximes, de les quals no pot recollir un virus de ple dret.

Drogues que van resultar ser inútils contra el 2019-nCov

3. Ribavirina

RibavirinaEls tres primers medicaments ineficaços contra el Covid-19 obren un medicament que el Ministeri de Salut de Rússia va recomanar una vegada com a potencial tractament per al nou coronavirus. En una entrevista amb RBC, el pneumòleg, acadèmic de l'Acadèmia de Ciències de Rússia, Alexander Chuchalin, va explicar la seva inutilitat amb aquest propòsit.

Va dir que després dels estudis realitzats, l'OMS va arribar a la conclusió que la ribavirina era ineficaç contra la infecció per coronavirus ("pneumònia atípica") sorgida el 2002. El 2012 es va produir un altre brot de coronavirus, la font biològica del qual eren els camells. De nou, la ribavirina no va ser efectiva. I fins ara no hi ha proves que la ribavirina sigui útil contra el coronavirus de Wuhan.

2. Lopinavir-ritonavir

Lopinavir-ritonavirEl fàrmac antiviral combinat, que es produeix amb diversos noms (el més famós és Kaletra), s’ha demostrat ineficaç en casos d’infecció greu per coronavirus. Aquestes conclusions dels investigadors xinesos es van publicar el 18 de març al New England Journal of Medicine.

Un estudi de 199 pacients amb complicacions greus causades per Covid-2019 no va mostrar l’efecte del lopinavir-ritonavir en la reducció de la mortalitat, la taxa de millora de l’estat dels subjectes o la durada de la seva estada hospitalària.

1. Arbidol

ArbidolAtès que la demanda de fàrmacs que ajuden al coronavirus és molt elevada, OTCPharm va decidir "estar en tendència" i va anunciar que el seu medicament "Arbidol" seria eficaç en la lluita contra Covid-2019.

No obstant això, una declaració tan audaç va despertar l'interès no només dels consumidors, sinó també del Servei Federal de Monopoli. El que va trobar que OTCPharm infringeix els requisits de la llei sobre publicitat.

Segons la Comissió FAS, el missatge publicitari sobre l'acció d '"Arbidol" contra el coronavirus de Wuhan va més enllà de les indicacions que contenen les instruccions d'ús. La pena pot ser de 200-500 mil rubles.

Deixa un comentari

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom

itop-ca.polrestrojakpus.com

Tècniques

Esport

Naturalesa