a casa Ciutats i països 10 ciutats russes amb l'aire més brut del 2019

10 ciutats russes amb l'aire més brut del 2019

Els antics deien: tu ets el que menges. I els científics moderns afegeixen: tu ets el que respires, el que beus i per quina terra camines.

En el seu voluminós informe (més de 800 pàgines), experts del Ministeri de Natura expliquen detalladament en quines ciutats de Rússia respirar, beure i caminar poden ser perillosos per a la vostra salut.

La contaminació atmosfèrica a les ciutats, estudi Roshydromet
La contaminació atmosfèrica a les ciutats russes

10. Xelekhov

5 kztzhrrLa llista de ciutats russes amb l'aire més brut s'obre amb una petita ciutat (més de 47 mil persones) a la regió d'Irkutsk. I, tot i que té espais verds (diversos carrerons, un parell de parcs, bulevards llargs i arbrats), no poden fer front a la contaminació atmosfèrica massiva.

Un dels seus culpables és la carretera federal "Baikal" que passa a la rodalia immediata de la ciutat. Forma part d’una gegantina ruta asiàtica que va de Moscou a la Xina.

La segona font de contaminació és la fosa d’alumini, situada a vint minuts a peu dels límits de la ciutat. Una vegada va ser ell qui va servir de motiu per a la fundació de Xelekhov, i ara el va matant a poc a poc a ell, als seus habitants i a la natura circumdant.

9. Svirsk

egxvswkoUna altra ciutat de Sibèria és la següent pel que fa al nombre d’emissions perilloses a l’aire. També es troba a la regió d'Irkutsk, on es concentren moltes grans empreses industrials (al voltant de les quals, de fet, van sorgir les ciutats).

Svirsk podria presumir de dues empreses altament tòxiques: una planta d’arsènic i una altra de bateries. I, tot i que el primer va deixar d’alliberar verí el 1949, les seves ruïnes han enverinat el sòl des de fa més de 60 anys. Els nens jugaven a les ruïnes polsoses de l'arsènic. Les substàncies verinoses van penetrar a tot arreu: al sòl, a la vegetació, a la llet de les vaques. I només el 2013 van ser enterrats finalment en un sarcòfag fet especialment.

I la segona, la planta de bateries, continua existint, tot i que des de llavors, és clar, ha canviat molt. Tot i això, és principalment el culpable de la contaminació atmosfèrica a Svirsk.

8. Usolye-Sibirskoe

rvivhzxeTot i que hi ha diverses empreses industrials en aquest assentament, va aconseguir el seu lloc entre les ciutats més brutes de Rússia el 2019 gràcies a un accident ocorregut fa tot just un any.

Un vespre de juny, a una planta química situada dins dels límits de la ciutat, un tanc va bolcar. Contenia un compost químic perillós per a la vida i la salut de les persones. Com a conseqüència de l’impacte, la cisterna es va esquerdar i el núvol verinós es va alliberar. I només gràcies a les mesures d'emergència preses pel Ministeri d'Emergències de Rússia, es va poder minimitzar els danys per a la salut dels residents.

Afegim que un any abans dels fets descrits, l’empresa culpable, Usoliekhimprom, va ser declarada en fallida. I els autors encara no s’han trobat.

7. Barnaul

pxcqjxqxLa ciutat més gran del territori de l’Altai fa temps que pateix contaminació atmosfèrica. El motiu principal és la mala ubicació, juntament amb la cobdícia humana banal.

Pel que fa al primer, Barnaul està situat en un pendent, la seva superfície baixa fins al riu Ob. Molts contaminants són més pesats que l'aire net, de manera que perduren i, per dir-ho d'alguna manera, "llisquen" pel vessant on es troben els edificis antics.

Com a resultat, els habitants de la ciutat que viuen al centre de la ciutat estan envoltats de boira durant la temporada de fred en un clima tranquil.

I el segon motiu està associat a la ubicació a la ciutat de diverses grans empreses, incloses les centrals tèrmiques. Hi havia una vegada, en època soviètica, en condicions meteorològiques desfavorables (és a dir, en temps tranquil), el CHPP va deixar de treballar per no contaminar l’aire i no cobrir els residents de Barnaul amb un núvol fumat. Ara, és clar, ningú ho fa.

I si afegiu escapes de cotxes i fum de xemeneia al còctel verinós (hi ha moltes cases particulars a Barnaul), quedarà clar per què la ciutat figura a la llista de les ciutats més desfavorables ecològicament de Rússia.

6. Angarsk

xfzxle0mI des del territori de l’Altai tornem a la regió d’Irkutsk. Aquesta vegada parlem de la part relativament pròspera des del punt de vista econòmic, la part sud de la regió.

Com moltes ciutats siberianes, Angarsk va sorgir d'un assentament obrer en una gran empresa industrial. Ara manté dues grans empreses de refinació de petroli: la Companyia Petroquímica d’Angarsk i la Planta d’Electròlisi, a més d’altres, més petites, però també relacionades amb la indústria química. Simultàniament mantenen la ciutat a flotació, donen feina als seus habitants, però també enverinen l’aire i el sòl.

No és possible atribuir la contaminació atmosfèrica als cotxes (una tàctica habitual del vestíbul industrial), ja que el nombre total d’emissions de cotxes a la boira que cobria la ciutat és només del 4,6%. I fins i tot la instal·lació de filtres moderns d’alta qualitat ajuda poc. Durant 35 anys d'activitat d'empreses químiques, el sòl i l'aire de la ciutat ja s'han enverinat.

5. Chita

gbpswligCom és habitual, la indústria és la culpable de la dura vida dels residents de Chita i del trist estat ecològic de la ciutat. Hi ha una de les filials de la companyia, que va aparèixer com a resultat de la reforma del magnat industrial RAO ​​"UES de Rússia". A més d'ell, els ciutadans encara estan "satisfets" per les emissions d'una planta de fabricació de màquines, una de silicats, una de formigó armat, una fàbrica de mobles i moltes altres. Veureu, amb una població de només 350 mil persones, això és molt.

Potser, si la ubicació geogràfica de la ciutat fos diferent, seria relativament còmode viure-hi. Tot i això, Petr Beketov, el fundador de la ciutat, va decidir crear-la a la conca. Com a resultat, els habitants de Chita sovint el recorden amb una paraula poc amable, perquè la seva ciutat pràcticament no s’estira, l’aire que hi ha està estancat, a l’estiu els residents pateixen pols i pudor de les escombraries i clavegueres i, a l’hivern, de boira verinosa. Hi cau poca neu i els caiguts es tornen ràpidament negres per les emissions industrials.

4. Lesosibirsk

x1stsrtyUna petita ciutat amb una població de només 60 mil persones té diverses grans empreses, principalment dedicades al processament de la fusta.

L'empresa que forma la ciutat de la ciutat és una serradora i una fàbrica de fusta, que es considera una de les més grans no només a Rússia, sinó a tot el món. En general, hi ha fins a 3 zones industrials per 40 km de la ciutat, les empreses de les quals emeten una quantitat astronòmica de substàncies nocives a l'aire (segons algunes estimacions, aquest nombre és de 142 kg per resident de la ciutat).

A més de substàncies nocives (especialment el formaldehid), la pols de fusta també es dispersa a l’aire.

Per cert, les empreses que treballen la fusta influeixen a Lesosibirsk no només per les emissions. Els ciutadans també pateixen la invasió dels escarabats, als quals els agrada menjar fustes de coníferes. I, per descomptat, n’hi ha molt a les empreses de transformació de la fusta.

3. Minusinsk

25ghlkltUn altre centre industrial del territori de Krasnoyarsk ocupa el tercer lloc del rànquing de les ciutats de Rússia amb l’aire més brut el 2019. Es troba al centre d’un buit gegant i està tancat dels vents per muntanyes de tots costats.

És clar que això té un efecte negatiu sobre la qualitat de l’aire. Fins i tot malgrat que les empreses de la indústria lleugera i alimentària es concentren principalment a Minusinsk, que no són tan perilloses per a la salut dels ciutadans com les pesades.

El fum es penja en una densa capçada sobre la ciutat gairebé constantment durant la temporada de fred, perquè el vent està tancat a la conca ben tancada. El dolor als pulmons dels residents locals també s’afegeix a l’escapament del cotxe i la calefacció de les estufes de cases particulars antigues.

2. Hivern

f11tkntnCreieu que l’Oblast d’Irkutsk va desaparèixer de la qualificació de "brut"? Però no. En el segon lloc de la trista llista de ciutats russes amb l’aire més contaminat es troba la ciutat amb el bell nom Zima. Hi viuen prop de 30 mil persones, la majoria de les quals serveixen el ferrocarril que passa per la ciutat.

També hi ha diverses empreses privades de processament de fusta i un romanent de l'era soviètica: una planta química. Els problemes d’hivern resideixen en la mala ventilació de la ciutat, la calefacció de les estufes i la crema de residus forestals a les empreses privades. Tot plegat produeix una enorme quantitat de sutge que els habitants de la ciutat respiren.

1. Kyzyl

fpnhk0d1I, en primer lloc, entre les ciutats russes amb l’aire més contaminat es troba la capital de Tyva. Des del punt de vista de la ventilació, la ciutat es troba extremadament malament. Com molts dels deu "bruts", es troba en un buit, que està cobert per turons per tots els costats.

Els hiverns són llargs aquí, la primavera és curta i a l’estiu la calor arriba als 40 graus. Com a resultat, la pols de la ciutat és un pilar; A més, amb el canvi d’estacions, són freqüents les tempestes de pols reals, com en alguns països del Sàhara.

dmmi0hbkLa principal font d’emissions és la cogeneració, la calefacció per estufes (i no deixaran d’utilitzar-la, ja que és més barata que l’electricitat) i, per descomptat, els cotxes. Una barreja d’emissions de centrals tèrmiques, pudor de gasolina i sutge i sutge de carbó i llenya cremades a les estufes es converteix en un còctel perillós que pot causar malalties respiratòries perilloses.

Deixa un comentari

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom

itop-ca.polrestrojakpus.com

Tècniques

Esport

Naturalesa